4 Mei Concert met Liza Ferschtman

Voor ons 4 Mei Concert in De Kleine Komedie hebben we violiste Liza Ferschtman uitgenodigd voor een aantal wonderschone Frommermann/Ferschtman duetten. Aanvang 21:00, na de Nationale Dodenherdenking op De Dam.

KLASSIEKE ROOTS EN EEN JAZZY HART
We schrijven Duitsland, jaren twintig, het bruisende nachtleven in Berlijn. Daar waar de Comedian Harmonists hun bliksemstart beleven. We maken kennis met Harry Frommermann, founding father van dit illustere gezelschap.  Harry’s lotgevallen voeren hem over de gehele aardbol – eerst als wereldster op wereldtournee, daarna als joodse vluchteling. Carrière kaput, persoonlijk voorgoed ontworteld. De rest van zijn leven slaapt hij met een gepakte koffer onder zijn bed.

In Lichte muziek, donkere tijden brengt Frommermann een hommage aan zijn inspirator. En aan Harry Frommermanns tijd-, vak- en lotgenoten. Met de muziek die daarbij hoort: liedjes met klassieke roots en een jazzy hart. De Tweede Wereldoorlog heeft tallozen het leven gekost en vele overlevenden voorgoed getekend. We schrijven Nederland, 4 mei 2015. De Kleine Komedie. Daar waar Frommermann een herinnering levend houdt en in duet gaat met een speciale gast: violiste Liza Ferschtman.